moulin d'André épis logo

Le Moulin d’André wenst natuurlijk brood en andere voedingsproducten zonder chemische additieven die met passie vervaardigd zijn volgens de regels van de kunst in volledige transparantie aan te bieden, aan mensen die geen tijd hebben om zich deze te verschaffen.


In verband met Le Moulin d'André

Waarom Le Moulin d'André?

Le Moulin d’André is het verhaal van de molen van mijn grootvader, André. Hij kocht de watermolen gelegen op de Ourthe in 1950 van de laatste molenaar. Dit is de inspiratie van Le Moulin d’André… Laten we de molens van weleer opnieuw hun economische, sociale en ecologische rol spelen. Laten we weer gezonde voeding aanbieden, in verbinding met de natuur en diegene die ze produceren.

Vieux moulin belge, producteur de farine

Wat is specifiek aan het product?

ambachtelijk brood met noten

Het grootste merendeel van de broden op de markt vandaag zijn vervaardigd met meel afkomstig van “moderne” gekloneerde gewassen met een hoog gluten gehalte en vol met chemische additieven en verbeteraars. Deze zijn verantwoordelijk voor intoleranties en veroorzaken chronische inflammatie die op termijn ernstige ziekten kunnen teweegbrengen.

Le Moulin d’André is het project om de volledige ketting van het graan tot het brood te beheersen en uitzonderlijke natuurlijke producten aan te bieden die op een duurzame, verantwoordelijke en volledig transparante manier vervaardigd zijn.

Waar wordt het brood gemaakt?

Na een geweldig avontuur bij "au Pays de l’Épeautre", waar ik de bakkerijwerkplaats deelde met Frédéric en Luciana, heb ik de nieuwe werkplaats opgezet in Evere in de AD Delhaize Reyers.  Als u hier uw aankopen komt doen, ziet u ons aan het werk in onze glasatelier die in de winkel uitkomt. Een deel van de productie wordt rechtstreeks naar de bakkerijafdeling ter plaatse gebracht en een ander deel wordt geleverd aan andere verkooppunten en restauranten. Dit concept van open werkplaats sluit volledig aan bij het menselijk project van Le Moulin d'André van transmissie en transparantie


 

Voor wie is het bestemd?

Le Moulin d’André wil mensen bevoorrechten die tijdens de week de kans niet hebben om zich ambachtelijk brood te verschaffen door de toegang tot deze producten te vergemakkelijken. In dit opzicht lever ik brood in bedrijven, in sommige supermarkten en wens ik ook een aanbod te ontwikkelen in scholen.


Ontbijt met ambachtelijk brood

Wie is de bakker-molenaar?

Na een carrière van 12 jaar in de automobielsector in de Volkswagengroep heb ik mij omgeschoold in dit project van molenaar en bakker. Mijn passie is om steeds te leren en menselijke projecten te ontwikkelen en nieuwe ervaringen aan te bieden in connectie met de natuur die bijdragen tot het welzijn en de gezondheid.

André Simonart, Belgische bakker ambachtsman

Wat is het productaanbod?

Le Moulin d’André biedt speltbrood aan vervaardigd op ambachtelijke wijze met natuurlijke bloem zonder chemische additieven of verbeteraars. Met respect bereid in de filosofie van de slow food, wordt het brood gekneed met zachtheid om de voedingstoffen, vitaminen en mineralen te bewaren. Dankzij een lange rusttijd, komen alle aroma’s tot uiting. Op steen gebakken, krijgt het brood een knapperige korst en een zachte, vaste kruim.


ontbijt met traditioneel speltbrood

Ontbijt met ambachtelijk brood